WpBeyaz
Teknoloji bilgi blogu WordPress Bilgileri Ücretsiz Kaliteli İçerikler

En çok kullanılan sosyal medya uygulaması belli oldu! Şaşırtıcı sonuç

Son Güncelleme:  27 Aralık 2023

Toplumsal medya, bilhassa z jenerasyonu için internetin vazgeçilmez kesimleri ortasında. Pekala fakat en çok hangi toplumsal medya uygulamaları kullanılıyor? ABD’de yapılan araştırmada Z neslinin en çok kullandığı uygulama şaşırttı. İddiaların bilakis, TikTok birinci değil.

Z jenerasyonunun en çok kullandığı toplumsal medya uygulaması aşikâr oldu

İnternetin içine doğan birinci jenerasyon olan Z jenerasyonu, gitgide internette de kelam sahibi olmaya başladı. Bu manada ABD’de Z jenerasyonunun en çok kullandığı toplumsal medya yüzde 51 ile Snapchat oldu. Son yıllarda en çok kullanıcıya sahip olan TikTok ise yüzde 44.7 ile listede ikinci sırada.

Paylaşılan listede her neslin hangi uygulamayı ne kadar kullandığı yer alıyor. Her ne kadar listede toplam kullanım oranları yer almasa da ABD’de bugün Z nesli 68 milyon üzere bir sayıda. Bu manada toplumsal medyanın kullanım oranlarında da en büyük tesir bu genç jenerasyona ilişkin.

ABD’de yapılan Z jenerasyonu toplumsal medya kullanım oranları araştırması sonuçları

Listede yüzde 33.7 ile Instagram üçüncü, yüzde 32.6 ile X dördüncü sırada yer aldı. Lakin araştırmanın en enteresan tarafı jenerasyonlar ortası toplumsal medya tercihleri oldu. Buna nazaran Y jenerasyonu en çok Facebook, Instagram ve WhatsApp uygulamasını kullanıyor. X jenerasyonu ise en çok Facebook, WhatsApp ve X kullanıyor. Reddit’te X’in çabucak gerisinden geliyor. Baby Boomer denilen 1946-1964 ortası doğan nesil ise en çok Facebook ve YouTube kullanıyor.

Buna rağmen araştırma sonucunda hangi platformun ne kadar kullanıldığı sayısal olarak tabir edilmese de ABD’de toplumsal medya kullanan kişi sayısı 302 milyon düzeyinde. Bu manada ülkenin yüzde 91’i toplumsal medya kullanıcısı. Bu kullanıcıların yüzde 74.2’si ise Facebook kullanıcısı. Facebook hala en çok kullanılan toplumsal medya uygulaması olsa da genç jenerasyonun lakin yüzde 17,4’ü faal olarak Facebook kullanıyor.

Tabloyu incelediğimizde bilhassa YouTube’ın her nesile benzeri oranlarda hitap ettiği görülüyor. TikTok, Snapchat daha çok gençlere, Instagram ve X’in ise hem genç hem de orta yaşa hitap ettiği ortaya çıkıyor. Netflix ve Disney Plus ise genç ve orta yaşlı kesite benzeri bir oranda hitap ediyor.

Sizce Z nesli odaklı toplumsal medya kullanım oranları şaşırtan mı yorumlarınızı bekliyoruz?

Etiket:              

İlginizi Çekebilir
whatsapptan-airdrop-benzeri-yeni-ozellik-q9l6sYXD
WhatsApp’tan AirDrop benzeri yeni özellik!
Dünyanın en popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, kullanıcıların işine yarayacak...
unlu-fenomen-xten-kazandigi-parayi-acikladi-takipcilerine-dagitacak-naDLHn3H
Ünlü fenomen, X’ten kazandığı parayı açıkladı: Takipçilerine dağıtacak!
Ünlü YouTuber MrBeast, X (Twitter) platformuna bir video yüklemişti. Fenomen isim,...
unlu-youtuberin-videolari-prime-videoda-yayimlanacak-5t2nERAW
Ünlü YouTuber’ın videoları Prime Video’da yayımlanacak!
Dünyaca ünlü YouTuber MrBeast veya gerçek adıyla Jimmy Donaldson'ın Amazon ile Prime...
Kategoriler
Shentaweb

Profesyonel desteğe mi ihtiyacınız var ? Biz, sizin için hizmete hazırız. WordPress alanında en iyi hizmeti veriyoruz.

Son Yazılar