WpBeyaz
Teknoloji bilgi blogu WordPress Bilgileri Ücretsiz Kaliteli İçerikler

Hidrojen kaynaklı ısı pompalarının potansiyeli gösterildi

Son Güncelleme:  29 Şubat 2024

Yapılan yeni bir araştırma, Birleşik Krallık‘taki meskenleri ısıtmak için hidrojen kaynaklı ısı pompalarının kullanılmasının, global güç tedarik zincirlerinin karbon ayak izini değerli ölçüde azaltabileceğini ortaya koydu.

Araştırmacılar, güç kaynağı olarak hava, toprak ve su kullanan ısı pompası sistemlerine kıyasla hidrojen kaynaklı ısı pompaları kullanarak konutların ısıtılması üzerine bir tedarik zinciri analizi gerçekleştirdiler. Bu çalışma ısı pompaları için hidrojeni pahalandıran birinci çalışma niteliğinde.

Bulguları, şebeke elektriğine dayanmak yerine yenilenebilir güç kaynaklarından elde edilen yeşil hidrojen kullanarak çalışan hidrojen bazlı ısı pompalarının İngiltere pazarı için “umut verici bir seçenek” sunduğunu gösteriyor. Hidrojenin bol ölçüde bulunabilirliği, asgarî emisyonu, sera gazlarını kıymetli ölçüde azaltması ve aksine çevrilebilir üretim süreci temel ve asıl yararlar olarak belirtiliyor.

10 yıl içinde 4 milyon haneye hitap edebilir

Birleşik Krallık hükümeti, 2026 yılına kadar yeni konut inşaatlarından fosil yakıt bazlı ısıtma sistemlerini ortadan kaldırmak için ülke çapında bir amaç belirlemiş durumda. Bu maksatlar doğrultusunda ise 2028 yılına kadar yılda en az 600.000 ısı pompası kurulumu hedefleniyor. Strateji, ısınmanın karbonsuzlaştırılmasında hidrojenin potansiyel katkısını kabul ediyor ve hidrojenin 2035 yılına kadar 4 milyon haneye hitap edebileceğini öne sürüyor.

Araştırma raporunun sonuç kısmında, Birleşik Krallık’ın hidrojen üretim sistemlerini yurt içinde üretmek ve geliştirmek için değerli bir potansiyele sahip olduğu belirtiliyor. Isı pompası tedarik zinciri ve elektroliz üzere hidrojen üretim teknolojileri tedarik zincirinin Birleşik Krallık’ta paralel olarak güçlendirilebileceği gösteriliyor. Ayrıyeten Birleşik Krallık’ta kompresörler, buharlaştırıcılar, vanalar, borular, yalıtım ve soğutucu akışkanlar dahil olmak üzere ısı pompası ünitelerinin tüm ana bileşenlerini tedarik etmek için üretim kapasitesinin geliştirilmesi davetinde bulunuluyor.

Esasında Birleşik Krallık üzere Türkiye’nin de ısı pompası özelinde misal stratejiler geliştirmesi mantıklı üzere görünüyor. Türkiye’nin güç için dışarıya çok fazla para harcadığı düşünüldüğünde yerinde hidrojen üretimi ve ısı pompaları ile önemli bir kazanım elde edilebilir.

İlginizi Çekebilir
whatsapptan-airdrop-benzeri-yeni-ozellik-q9l6sYXD
WhatsApp’tan AirDrop benzeri yeni özellik!
Dünyanın en popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, kullanıcıların işine yarayacak...
unlu-fenomen-xten-kazandigi-parayi-acikladi-takipcilerine-dagitacak-naDLHn3H
Ünlü fenomen, X’ten kazandığı parayı açıkladı: Takipçilerine dağıtacak!
Ünlü YouTuber MrBeast, X (Twitter) platformuna bir video yüklemişti. Fenomen isim,...
unlu-youtuberin-videolari-prime-videoda-yayimlanacak-5t2nERAW
Ünlü YouTuber’ın videoları Prime Video’da yayımlanacak!
Dünyaca ünlü YouTuber MrBeast veya gerçek adıyla Jimmy Donaldson'ın Amazon ile Prime...
Kategoriler
Shentaweb

Profesyonel desteğe mi ihtiyacınız var ? Biz, sizin için hizmete hazırız. WordPress alanında en iyi hizmeti veriyoruz.

Son Yazılar