WpBeyaz
Teknoloji bilgi blogu WordPress Bilgileri Ücretsiz Kaliteli İçerikler

Meta, AB’nin Dijital Hizmetler Yasasına dair ilk adımı attı

Son Güncelleme:  28 Şubat 2024

Facebook ve Instagram ana şirketi Meta, önemli bir adım atarak Avrupa Birliği’nin Dijital Hizmetler Yasası’nda (DMA) belirtilen düzenlemelere uyma kararını açıkladı. Mart ayında yürürlüğe girecek olan DMA, teknoloji devlerinin kendi hizmetlerini kayırmalarını ve kendi ekosistemlerindeki kullanıcıları kısıtlamalarını önlemeyi amaçlıyor.

Meta’nın bu düzenlemelere uyması, AB’deki kullanıcı deneyimi üzerinde geniş kapsamlı etkilere sahip olacak

Meta’nın kararından kaynaklanan önemli değişikliklerden biri, kullanıcıların Messenger ve Facebook Pazar yeri hesaplarını ana Facebook hesaplarından ayırabilmeleri olacak.

Bu hamle, AB’deki bireylerin bu hizmetleri bağımsız hesaplarla kullanmalarına olanak tanıyarak, erişim için bir Facebook hesabına sahip olma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. Hatta Facebook Pazar yerindeki konuşmalar artık e-posta üzerinden gerçekleşecek.

Meta, DMA’nın düzenlemelerine aktif olarak karşı çıkmış ve başlangıçta Messenger ve Facebook Pazar yerinin DMA’ya tabi olmaması gerektiğini savunan bir temyiz başvurusunda bulunmuştu. Şirket, şimdi ise şartlara uymayı seçti ve bu da mevzuata uyum yaklaşımında önemli bir değişikliğe işaret ediyor.

Bu değişiklik, AB’deki kullanıcıların Facebook ve Instagram hesaplarını ayrı tutabilecekleri anlamına geliyor. Uyumun etkisi Messenger ve Pazar yerinin ötesine geçerek Facebook, Instagram, WhatsApp ve Meta reklamları gibi diğer Meta platformlarını da kapsıyor.

DMA, Alphabet, Amazon, Apple, ByteDance ve Microsoft’un yanı sıra Meta’nın da aralarında bulunduğu bazı şirketleri “kapı bekçileri” olarak tanımlıyor. Bu bekçiler; kullanıcı tabanı, gelir, değerleme ve temel platform hizmetleriyle ilgili olarak işletmeler ve tüketiciler arasında önemli ağ geçitleri olarak oynadıkları rol gibi faktörler nedeniyle düzenlemelere tabi tutuluyor.

Meta uymayı tercih ederken, ByteDance ve Apple gibi kapı bekçisi olarak belirlenen diğer şirketler, Mart 2024’te yürürlüğe girmesinden önce DMA’nın düzenlemelerine karşı çıktılar. Özellikle Alphabet’in sahibi Google, kısa süre önce kullanıcıların YouTube ve Chrome gibi platformların verilerini paylaşmasını engellemelerine olanak tanıyan önlemleri duyurarak teknoloji devlerinin gelişen düzenleyici ortama verdikleri farklı tepkileri gözler önüne serdi.

Etiket:        

İlginizi Çekebilir
whatsapptan-airdrop-benzeri-yeni-ozellik-q9l6sYXD
WhatsApp’tan AirDrop benzeri yeni özellik!
Dünyanın en popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, kullanıcıların işine yarayacak...
unlu-fenomen-xten-kazandigi-parayi-acikladi-takipcilerine-dagitacak-naDLHn3H
Ünlü fenomen, X’ten kazandığı parayı açıkladı: Takipçilerine dağıtacak!
Ünlü YouTuber MrBeast, X (Twitter) platformuna bir video yüklemişti. Fenomen isim,...
unlu-youtuberin-videolari-prime-videoda-yayimlanacak-5t2nERAW
Ünlü YouTuber’ın videoları Prime Video’da yayımlanacak!
Dünyaca ünlü YouTuber MrBeast veya gerçek adıyla Jimmy Donaldson'ın Amazon ile Prime...
Kategoriler
Shentaweb

Profesyonel desteğe mi ihtiyacınız var ? Biz, sizin için hizmete hazırız. WordPress alanında en iyi hizmeti veriyoruz.

Son Yazılar