WpBeyaz
Teknoloji bilgi blogu WordPress Bilgileri Ücretsiz Kaliteli İçerikler

Microsoft’un 2023’te kaldırdığı Windows 11 özellikleri

Son Güncelleme:  31 Aralık 2023

Dünya genelinde 400 milyon Windows 11 kullanıcısının olduğu söyleniyor. 2025’te fiyatsız takviyenin kesileceği Windows 10’u kullanan 1.4 milyar kullanıcı var. Her iki işletim sistemi de daima güncelleniyor. Güncellemeler, yeni özellikler, performans iyileştirmeleri, yanılgı düzeltmeleri, bazen kusurlar getiriyor. Microsoft, 2023 sonrasında Windows 11’den birtakım özellikleri kaldırmayı planlıyor. İşte Windows 11’de artık olmayacak özellikler:

Wordpad

1995’te Windows 95 ile hayatımıza giren güçlü metin düzenleyicisi WordPad, en son Windows 8 için güncellendi. Microsoft, o vakitten bu yana uygulamayı görmezden geliyor. Şirket, bu yılın başlarında Eylül ayında WordPad’in artık güncellenmeyeceğini, Windows’un gelecekteki bir sürümünde kaldırılacağını ve kullanıcıların .rtf ve .doc üzere varlıklı metin dokümanları için Word’e geçiş yapmaları gerektiğini duyurdu. Net bir tarih paylaşılmasa da Wordpad’in 2024 sonlarına hakikat kullanımdan kaldırılacağı varsayım ediliyor.

Posta ve Takvim

Posta ve Takvim uygulamaları yerini Outlook alacak. Bu uygulamalar şu anda çalışıyor olsa da Microsoft, pop-up göstererek kullanıcıları Outlook’a geçmeye zorluyor. Microsoft’un açıklamasına nazaran, 2024’te çıkacak Windows 11 aygıtları varsayılan e-posta uygulaması olarak Windows için yeni Outlook uygulamasıyla gelecek lakin geçiş yapmak istemeyen kullanıcılar 2024 sonuna kadar Microsoft Store’dan Windows Posta ve Takvim uygulamasını indirip kullanabilecek.

Windows İpuçları

Windows ipuçları, en yeni Windows özelliklerini öğrenmenin kolay bir yolunu sunuyor. Lakin, ipuçlarını öğrenme gereği duymayan kullanıcıların sayısı çok daha fazla olacak ki Microsoft, Windows 11’in gelecek bir sürümünde ipuçları uygulamasının kaldırılacağını duyurdu. İpuçları yerini kullanıcının aradığı bilgiye süratli bir formda erişebileceği, gerekirse dayanak ünitesiyle irtibata geçebileceği Yardım Alın uygulamasına bırakacak.

Windows Konuşma Tanıma

Windows Konuşma Tanıma, 2006’da Windows Vista ile tanıtılmıştı. Microsoft, bu aracın artık desteklenmeyeceğini duyurdu. Windows 11’de halihazırda mevcut olan ve Microsoft’a nazaran daha yanlışsız sonuçlar veren Sesli Erişim özelliğinin yerini alacak. Bu uygulama Windows 10’a bulunmuyor. Konuşma Tanıma aracı Windows 10’da ne kadar müddet daha kullanılacak, yeni uygulama güncellemeyle gelecek mi bilinmiyor.

Cortana

Microsoft, bu yılın başlarında sesli asistan Cortana‘yı sonlandıracağını duyurdu. Birinci olarak 2014 yılında Windows Phone 8.1’de gördüğümüz dijital sesli asistan,, kısa bir mühlet sonra Windows 10’a geldi ve hatta Microsoft Office üzere birtakım uygulamalara entegre edildi. Lakin Microsoft, Windows 11 ile birlikte Cortana’yı misyon çubuğundan kaldırma kararı aldı ve farklı bir uygulama olarak kullanıma sundu. Türkçe lisan takviyesi sunmamasıyla ülkemizde esasen neredeyse hiç ilgi görmedi.

Etiket:              

İlginizi Çekebilir
whatsapptan-airdrop-benzeri-yeni-ozellik-q9l6sYXD
WhatsApp’tan AirDrop benzeri yeni özellik!
Dünyanın en popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, kullanıcıların işine yarayacak...
unlu-fenomen-xten-kazandigi-parayi-acikladi-takipcilerine-dagitacak-naDLHn3H
Ünlü fenomen, X’ten kazandığı parayı açıkladı: Takipçilerine dağıtacak!
Ünlü YouTuber MrBeast, X (Twitter) platformuna bir video yüklemişti. Fenomen isim,...
unlu-youtuberin-videolari-prime-videoda-yayimlanacak-5t2nERAW
Ünlü YouTuber’ın videoları Prime Video’da yayımlanacak!
Dünyaca ünlü YouTuber MrBeast veya gerçek adıyla Jimmy Donaldson'ın Amazon ile Prime...
Kategoriler
Shentaweb

Profesyonel desteğe mi ihtiyacınız var ? Biz, sizin için hizmete hazırız. WordPress alanında en iyi hizmeti veriyoruz.

Son Yazılar