WpBeyaz
Teknoloji bilgi blogu WordPress Bilgileri Ücretsiz Kaliteli İçerikler

New York ırmağa yüzen havuz yapıyor

Son Güncelleme:  29 Şubat 2024

Irmakta yüzme zevki biz onları kirlettiğimizden beri pek mümkün değil. Kent dışına çıkıp pak ırmaklar göller bulmak mümkün lakin buna ne gerek var! +Pool ismindeki kar gütmeyen teşebbüs, bunun devasını buldu.
Özel duvarları sayesinde etrafındaki ırmak suyunu filtre ederek içindeki suyu devamlı temizleyen sistem, hiçbir elektrik tüketmeden havuzun kullanılmasını sağlıyor. 
Birinci olarak 2011 yılında ortaya atılan fikir, vakitle kendini ispatladı ve devlet dayanağı sayesinde 2024 yaz aylarında inşa edilmesi ve 2025 yılında halkın kullanımına açılmasına karar verildi. New York kenti idaresi proje için 4 milyon dolar verirken, New York eyaleti ise projenin geliştirilmesi ve ölçeklenmesi için 12 milyon dolar ayırdı. 

Havuz 4 bölgeden oluşacak

İnşa edilecek yüzme havuzu artı biçiminde tasarlanmış 4 bölgeye ayrılmış. Bölgelerden en büyüğü yüzme tipi parkuru olarak kullanılabiliyor. Öteki bölgeler ise çocuklar için bir alan, dinlenme alanı ve su sporları için de farklı bir alan bulunuyor. Havuzlar birbirine irtibatlı olsa da yüzen dubalar ile birbirinden ayrılıyor..

Toplam 185 m2 alana sahip havuz, birinci evrede test havuzu olacak. Sonraki etaplarda 830 m2’yi bulacak. Havızın duvarlarından geçip temizlenen su ölçüsü günde 3,7 milyon litreyi bulacak. Filtre sistemi sayesinde havuzdaki su kalitesi her daim yüzmeye uygun olacak. Üstelik bu suya hiç bir kimyasal unsur eklenmeyecek.

Havuzun tahminen de en dikkat çeken özelliği, ırmak üzerinde yüzebildiği için çok kıymetli New York yerinden su çalmamasıdır.Üç evreli filtrasyonda birinci olarak deniz canlıları, büyük kesimler, yağ, çökeltiler ve asılı kalan parçacıklar ayıklanıyor.

İkinci etapta ise tekrar suda asılı katı parçacıklar, organik hususlar, algler ve bakteriler eleniyor. Son kademe olan üçüncü etapta ise tekrar bakteriler ve virüsler filtre edildikten sonra pak su, havuza aktarılıyor.

Etiket:     

İlginizi Çekebilir
whatsapptan-airdrop-benzeri-yeni-ozellik-q9l6sYXD
WhatsApp’tan AirDrop benzeri yeni özellik!
Dünyanın en popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, kullanıcıların işine yarayacak...
unlu-fenomen-xten-kazandigi-parayi-acikladi-takipcilerine-dagitacak-naDLHn3H
Ünlü fenomen, X’ten kazandığı parayı açıkladı: Takipçilerine dağıtacak!
Ünlü YouTuber MrBeast, X (Twitter) platformuna bir video yüklemişti. Fenomen isim,...
unlu-youtuberin-videolari-prime-videoda-yayimlanacak-5t2nERAW
Ünlü YouTuber’ın videoları Prime Video’da yayımlanacak!
Dünyaca ünlü YouTuber MrBeast veya gerçek adıyla Jimmy Donaldson'ın Amazon ile Prime...
Kategoriler
Shentaweb

Profesyonel desteğe mi ihtiyacınız var ? Biz, sizin için hizmete hazırız. WordPress alanında en iyi hizmeti veriyoruz.

Son Yazılar