WpBeyaz
Teknoloji bilgi blogu WordPress Bilgileri Ücretsiz Kaliteli İçerikler

Türk şirketten uzay çöplerini temizleme projesi!

Son Güncelleme:  29 Şubat 2024

Uzay ve uydu teknolojilerinin yaygınlaşmasıyla birlikte “uzay çöpü” olarak isimlendirilen atıkların sayısında büyük artış yaşandı. Uzay teknolojilerinin güvenliği için büyük risk oluşturulan uzay çöplerinin toplanması ve geri dönüştürülmesi için proje geliştirildi.

Uydular ve uzay araçları için çarpışma riski oluşturan, kullanılmayan uydu ve fırlatılan roketlerden arta kalan modüllerin temizlenmesi için harekete geçen Şira-Space uzay araştırmaları şirketi, Carina Uzay Çöplerini Temizleme ve Yenileme projesiyle dikkat çekiyor. Büsbütün robotik sistemlerle işletilecek proje ile uzay boşluğundaki çöplerin elektromanyetik ağlarla toplatılarak uzay istasyonuna getirilmesi ve burada yenilenmesi yahut imha edilmesi hedefleniyor.

Uzayda yaklaşık 17 bin kesim çöp olduğunun iddia edildiğini aktaran Şira-Space Üst Yöneticisi Gurur Gaye Günal, şunları söyledi:

“Uzay alanında dünyada bir prensip imza attık. Uzay çöplerinin temizlenmesiyle ilgili Birleşmiş Milletler’in getirmiş olduğu mecburilik çerçevesinde bütün dünya bu çöpleri temizlemek için farklı bilimsel tahlil yolları ararken biz Türkiye’den bu alanda inovatif, yenilikçi ve başı çeken bir projeye imzamızı attık: Uzay Çöpleri Geri Dönüşüm Merkezi’nin uzayda gerçekleştirilmesi projesi. Bu projemizi yerli ve yabancı iş birliktelikleriyle yürütmek için gerekli adımları atarak iş birlikteliklerimizi tesis ettik. Mart ayında Türkiye’den çıkaracağımız bu projemizi bütün dünyaya duyurmak üzere memleketler arası bir uzay kongresinde tüm dünyaya ve yatırımcılara açacağız.”

Etiket:        

İlginizi Çekebilir
whatsapptan-airdrop-benzeri-yeni-ozellik-q9l6sYXD
WhatsApp’tan AirDrop benzeri yeni özellik!
Dünyanın en popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, kullanıcıların işine yarayacak...
unlu-fenomen-xten-kazandigi-parayi-acikladi-takipcilerine-dagitacak-naDLHn3H
Ünlü fenomen, X’ten kazandığı parayı açıkladı: Takipçilerine dağıtacak!
Ünlü YouTuber MrBeast, X (Twitter) platformuna bir video yüklemişti. Fenomen isim,...
unlu-youtuberin-videolari-prime-videoda-yayimlanacak-5t2nERAW
Ünlü YouTuber’ın videoları Prime Video’da yayımlanacak!
Dünyaca ünlü YouTuber MrBeast veya gerçek adıyla Jimmy Donaldson'ın Amazon ile Prime...
Kategoriler
Shentaweb

Profesyonel desteğe mi ihtiyacınız var ? Biz, sizin için hizmete hazırız. WordPress alanında en iyi hizmeti veriyoruz.

Son Yazılar